Veiligheid

Veiligheid Voorop

Ons credo: Veiligheid Voorop! Waar we ook gaan, bij Wonderbus staat veiligheid hoog in het vaandel. Goed om te weten. Of je nu op schoolreisje gaat of zakenreis: je veiligheid is bij ons in goede handen.

We vinden het belangrijk dat je je goed voelt bij de boeking. Geen wonder dus dat we aan de nodige kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoen.

Update corona: Wonderbus voldoet aan alle protocollen

Vooropgesteld willen we melden dat de maatregelen vanwege corona snel kunnen wijzigen. Het ziet ernaar uit dat de regelgeving binnenkort zal worden versoepeld, dus dat is alvast goed nieuws.

Ook voor de touringcarbranche en rederijen geldt: houd 1,5 meter afstand. De richtlijn is gebaseerd op overheidsadviezen en deels op de regels die gelden in het Openbaar Vervoer, aangevuld met branchespecifieke zaken. Wonderbus en haar partners volgen richtlijnen zoals opgesteld door het KNV.

Aantal personen

Het wagenpark van Wonderbus staat Corona-class voor u klaar. Wij garanderen en respecteren de 1,5 meter afstand per persoon. Dat betekent dat we in touringcars voor het Rijdend en Varend Theater 15 personen per tour kunnen meerijden. Voor het huren van een touringcar met chauffeur geldt een maximum van circa 23 personen, omdat we hier ook dubbeldekkers kunnen inzetten.

Bestaat het gezelschap uit basisschool leerlingen en/of familieleden dan kunnen we meer passagiers vervoeren. We spreken dan over maatwerk waarbij onze reisadviseurs uw wensen graag nauwkeurig met u doornemen.

Hygiëne maatregelen aan boord

Ventilatie vormt een belangrijk element in de bestrijding van het virus. Om die reden worden de touringcars en boten na iedere rit of vaart extra geventileerd. Daarnaast worden de cockpit, dashboard, tafeltjes en leuningen doorlopend gereinigd met desinfecterende spray.

We vragen alle reizigers de aanwijzingen van de gezagvoerder te volgen. Zo stappen we bij een touringcar niet langer voorin in, maar halverwege de bus bij de tweede deur. Bij de entrees is desinfecterende handgel aanwezig, zodat passagiers, chauffeurs, schippers en acteurs de handen regelmatig kunnen reinigen. Zowel bij boot als bus vragen we iedereen om door te lopen tot de eerstvolgende beschikbare achterste stoel in het compartiment.

De cockpit van de chauffeur en kapitein is op 1,5 meter afstand gemarkeerd met een strip op de grond. Passagiers worden verzocht deze afstand te respecteren voor een veilige en private werkplek. Passagiers wordt verzocht om toiletten alleen in geval van nood te gebruiken.

Het rijdend en varend theater is zodanig ingericht dat chauffeur, kapitein en passagiers niet verplicht zijn om mondkapjes hoeven te dragen. Veiligheid en comfort gaan hier hand in hand. Uiteraard staat het eenieder vrij om toch een mondkapje te dragen. Dit is voor eigen verantwoording en aanschaf. Indien gewenst kunnen wij mondkapjes leveren. Voor regulier vervoer per touringcar kan het – afhankelijk van de groepsgrootte – voorkomen dat mondkapjes verplicht zijn.


Reguliere veiligheid voor touringcars

ISO 9001

De ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Alle Wonderbussen voldoen hieraan. De certificering houdt in dat een externe, onafhankelijke partij vaststelt of het kwaliteitsmanagementsysteem van de organisatie aan alle normeisen voldoet. Om dit vast te stellen voert een certificatie-instelling een audit uit. Sinds april 2015 voldoen alle bussen met het SKTB keurmerk automatisch ook aan ISO 9001.

Sowieso staat Wonderbus garant voor adequate verzekering op iedere bus. Wel zo’n rustgevend gevoel voor jou als organisator.

SKTB- keurmerk

Alle bussen die we inzetten zijn voorzien van het SKTB keurmerk, dat branchespecifieke invulling van – en aanvulling geeft op de ISO 9001 normen. In aanvulling op het kwaliteitsmanagementsysteem van ISO 9001 borgt de SKTB de veiligheid in en om de touringcar in al zijn facetten. Technische controles door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zijn de waarborg dat alle touringcars waar Wonderbus mee werkt deskundig en zorgvuldig zijn onderhouden.

Binnen de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf wordt samengewerkt met de ANVR bustouroperators, de touringcarbouwers uit de RAI Vereniging en de touringcarondernemers verenigd in Koninklijk Nederlands Vervoer.

De veiligheid en het comfort van het materieel moeten zijn aangetoond. Technische controles door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zijn de waarborg dat alle touringcars die we inzetten deskundig en zorgvuldig zijn onderhouden. Investeren in veiligheid is prioriteit.

Altijd veiligheidsgordels

Buckle up met Wonderbus. Je kunt het je eigenlijk niet voorstellen, maar er rijden nog steeds behoorlijk wat touringcars rond zonder veiligheidsgordels. Bij Wonderbus uiteraard niet. We werken alleen samen met busbedrijven die beschikken over veiligheidsgordels.

Veiligheid nemen we serieus, zonder uitzondering voor elke stoel in de bus.

Getrainde chauffeurs

Onze chauffeurs voldoen aan de meest recente eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Iedere chauffeur die voor Wonderbus rijdt krijgt een puntsgewijze briefing met daarin een omschrijving van de reis. Niet alleen informatie over de route, maar zeker ook over het publiek aan boord.

Een Wonderbuschauffeur dient altijd in te spelen op de specifieke eisen van de groep.

Strikte naleving rij- en rusttijden

Niemand zit te wachten op een vermoeide chauffeur. Dat draagt niet bij aan de gezelligheid en vooral: de veiligheid. Bij Wonderbus dragen we zorg voor strikte naleving van de rij- en rusttijden. Voor iedereen wettelijk verplicht maar bij Wonderbus ook echt gegarandeerd.

Ook een busreis maken met Wonderbus? Bereken nu je tarief!