Veiligheid

Veiligheid Voorop

Ons credo: Veiligheid Voorop! Waar we ook gaan, bij Wonderbus staat veiligheid hoog in het vaandel. Goed om te weten. Of je nu op schoolreisje gaat of zakenreis: je veiligheid is bij ons in goede handen.

We vinden het belangrijk dat je je goed voelt bij de boeking. Geen wonder dus dat we aan de nodige kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoen.

ISO 9001

De ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Alle Wonderbussen voldoen hieraan. De certificering houdt in dat een externe, onafhankelijke partij vaststelt of het kwaliteitsmanagementsysteem van de organisatie aan alle normeisen voldoet. Om dit vast te stellen voert een certificatie-instelling een audit uit. Sinds april 2015 voldoen alle bussen met het SKTB keurmerk automatisch ook aan ISO 9001.

Sowieso staat Wonderbus garant voor adequate verzekering op iedere bus. Wel zo’n rustgevend gevoel voor jou als organisator.

SKTB- keurmerk

Alle bussen die we inzetten zijn voorzien van het SKTB keurmerk, dat branchespecifieke invulling van – en aanvulling geeft op de ISO 9001 normen. In aanvulling op het kwaliteitsmanagementsysteem van ISO 9001 borgt de SKTB de veiligheid in en om de touringcar in al zijn facetten. Technische controles door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zijn de waarborg dat alle touringcars waar Wonderbus mee werkt deskundig en zorgvuldig zijn onderhouden.

Binnen de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf wordt samengewerkt met de ANVR bustouroperators, de touringcarbouwers uit de RAI Vereniging en de touringcarondernemers verenigd in Koninklijk Nederlands Vervoer.

De veiligheid en het comfort van het materieel moeten zijn aangetoond. Technische controles door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zijn de waarborg dat alle touringcars die we inzetten deskundig en zorgvuldig zijn onderhouden. Investeren in veiligheid is prioriteit.

Altijd veiligheidsgordels

Buckle up met Wonderbus. Je kunt het je eigenlijk niet voorstellen, maar er rijden nog steeds behoorlijk wat touringcars rond zonder veiligheidsgordels. Bij Wonderbus uiteraard niet. We werken alleen samen met busbedrijven die beschikken over veiligheidsgordels.

Veiligheid nemen we serieus, zonder uitzondering voor elke stoel in de bus.

Getrainde chauffeurs

Onze chauffeurs voldoen aan de meest recente eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Iedere chauffeur die voor Wonderbus rijdt krijgt een puntsgewijze briefing met daarin een omschrijving van de reis. Niet alleen informatie over de route, maar zeker ook over het publiek aan boord.

Een Wonderbuschauffeur dient altijd in te spelen op de specifieke eisen van de groep.

Strikte naleving rij- en rusttijden

Niemand zit te wachten op een vermoeide chauffeur. Dat draagt niet bij aan de gezelligheid en vooral: de veiligheid. Bij Wonderbus dragen we zorg voor strikte naleving van de rij- en rusttijden. Voor iedereen wettelijk verplicht maar bij Wonderbus ook echt gegarandeerd.

Ook een busreis maken met Wonderbus? Bereken nu je tarief!