HOE HET WERKT

icon stad

Stap 1.

KIES JE STAD.

Kies voor een privé boot met schipper en zie je stad zoals nooit tevoren.

horeca icon

Stap 2.

KIES JE HORECA.

Maak je reis extra luxe en kies voor ontbijt, lunch of borrel arrangement.

Theater gordijnen

Stap 3.

ARTIEST of SPREKER.

Comedy, quiz of verhalen. Kies voor een privé-optreden van een artiest.

STAP 1: Je Stad

Schipper op boot

Varend Theater in privé rondvaartboot

Kies jouw stad en boek deze geheel verzorgde privé-boottocht in een luxe rondvaartboot. De schippers van de lokale rederij hebben jarenlange ervaring en nemen je mee naar de mooiste spots in de regio. Plaatsen die je nog niet eerder zag. Verhalen die je nog niet kende. Laat je meeslepen en herontdek je eigen regio zoals nooit tevoren. Een ambachtelijke rondvaart in een ultramodern jasje.

Dit krijg je

Sightseeing: de schipper vertelt over de mooiste plekjes in je regio
Personen: privéboot voor maximaal 15, 30 of 50 personen (zonder mondkapje)
Boottocht: 2 uur (route in overleg)
Locatie: Amsterdam of Rotterdam
Opstappen: Amsterdam Centrum of Rotterdam Parkhaven
Vertrektijden: dagelijks om 09:30, 13:00, 17:00, 20:00

→ Boek nu

veiligheid

We werken uitsluitend met touringcarbedrijven en rederijen die voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen vanuit het RIVM. Handgel is aanwezig.

STAP 2: De horeca

Drankjes

Lokale lekkernijen

Kies voor extra luxe met lekker eten en drinken voor onderweg. Lokale horeca ondernemers bij jou in de buurt stellen iets moois samen. Laat je culinair verrassen! Afhankelijk van de vertrektijd trakteren we je op ambachtelijk bereid ontbijt, lunch of een borrelarrangement. De lekkerste hapjes, drankjes en lekkernijen. Het is net een schoolreisje, maar dan anders. De exacte invulling wordt verzorgd door de lokale horecaondernemer.

Dit krijg je

 • Ochtend: 09:30 | ontbijt |  verse croissant, broodje, fruitsapje & drankje
 • Middag: 13:00 | lunch | vers broodje, lekkere snack, fruitsapje & drankje
 • Namiddag: 17:00 | snack | ambachtelijke borrelhapjes, bijzondere (alcoholische) drankjes.
 • Avond: 20:00 | snack | ambachtelijke borrelhapjes, bijzondere (alcoholische) drankjes.

We houden graag rekening met ieders wensen. Daarom ontvangt de hoofdboeker een korte vragenlijst over diëten zoals vega, vegan, allergieën of alcoholvrij. We gaan graag goed voorbereid op reis.

→ Boek nu

We maken een zorgvuldige selectie van lokale horecabedrijven en bieden niet alleen smakelijke maar ook duurzame lekkernijen!

STAP 3: De Act

De Artiest of Spreker

Kies voor een privé-optreden van een professioneel artiest of spreker uit de regio. Gearriveerde spelers en jong talent wisselen elkaar af. Verwacht een persoonlijke inkijkje in het leven van de artiest of spreker. Kies voor een artiest of spreker en maak je privé-boottocht tot een onvergetelijk uitje.

Dit krijg je

 • Intro: woord van welkom door de artiest of spreker
 • Kijkje in de keuken: de artiest of spreker neemt je mee in zijn / haar leven

Kies een van de volgende opties

 • Comedy: de artiest verzorgt op ludieke wijze een komische act uit zijn / haar repertoire en zal je trakteren op een hilarische improvisatie of act.
 • Comedy & Quiz: de artiest zal naast een korte en hilarische act jullie kennis testen met een interactieve thematische quiz voor alle deelnemers
 • Quiz: kies voor Sport, Algemene Kennis of een op maat gemaakte interactieve quiz voor jouw regio. Spanning en plezier gegarandeerd!
 • Quiz & Verhalen: op ludieke wijze wordt een interactieve thematische quiz met je gespeeld. Na de pauze neemt de artiest je met ronkend stemgeluid mee in een bloemlezing van de mooiste verhalen en gedichten uit de wereldliteratuur.
 • Verhalen: de artiest neemt je met ronkend stemgeluid mee in een bloemlezing van de mooiste verhalen en gedichten uit de wereldliteratuur.

Nadat je geboekt hebt ontvangt de hoofdboeker een korte vragenlijst. Hierdoor weet de artiest of spreker om wat voor groep het gaat en kan beter ingespeeld worden op de groep. Zo leveren wij maatwerk en ben jij verzekerd van een unieke persoonlijke ervaring.

→ Boek nu

Duurzaam

Wist je dat veel boten elektrisch varen? Kiezen voor het Varend Theater is dus ook een duurzame keuze!

Kasper van Kooten podium

Support local

SUPPORT CULTUUR.

De culturele sector is zwaar getroffen. Theaters zijn gesloten en acteurs zitten zonder werk. Dankzij dit initiatief kunnen zij weer aan de slag. Met veel plezier verzorgen zij voor jou een leuke act aan boord!

SUPPORT HORECA.

De lokale horecasector is zwaar getroffen. Na een maandenlange sluiting zijn er nog steeds veel beperkingen. Tijdens de tour staat een box vol lekkernijen voor je klaar die met zorg is samengesteld!

SUPPORT TRAVEL.

Lokale busbedrijven en rederijen zijn zwaar getroffen. Zij konden voor lange tijd niet rijden of varen en zijn nog steeds beperkt. Chauffeurs en schippers staan te popelen om je de mooiste plekjes in de regio te laten zien!

Veelgestelde vragen

In de shop kies je voor het Rijdend of Varend Theater. Vervolgens kies je je stad. Het Rijdend Theater vertrekt altijd vanaf Centraal Station en het Varend Theater in Amsterdam vanuit het Centrum (exacte locatie is in overleg nadat de boeking gemaakt is). Voor Rotterdam stap je op bij Parkhaven (bij de Euromast)

Ons advies is om de mooiste route van de chauffeur of schipper rijden of varen. Zij weten als geen ander de mooiste plekjes van de stad. Om een idee te krijgen over de route kun je de sightseeing pagina van het Rijdend Theater bekijken of bekijk de route van de sightseeing pagina van het Varend Theater. Mocht je zelf ideeën hebben dan kun je altijd even overleggen met de chauffeur of schipper. Laat je verrassen en meeslepen, dit is een unieke ervaring!

Jazeker! Wonderbus heeft jarenlange ervaring in veilig vervoer. We werken uitsluitend met gecertificeerde partijen aangesloten bij brancheverenigingen zoals Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). In verband met het coronavirus volgen we de strikte maatregelen en protocollen die gelden vanuit het RIVM. De vervoerder heeft een speciale training ondergaan en er zijn voorzieningen aangebracht zoals desinfecterende gel, anderhalve meter afstand en hygiëne. We hebben onze tours zodanig ingericht dat mondkapjes niet nodig zijn en je ontspannen kunt genieten.

We doen ook graag een beroep op je eigen verantwoordelijkheid, dit houdt het volgende in: was regelmatig je handen met water en zeep, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg, schudt geen handen, houd 1,5 meter afstand van anderen en blijf thuis als mij (milde) klachten.

De prijs voor het Rijdend & Varend Theater komt tot stand door de optelsom van het vervoer, de acteur, de horeca en algemene kosten zoals de marketing en het onderhoud van deze website. Alle lokale leveranciers krijgen een eerlijke vergoeding. We proberen het tarief voor iedereen aantrekkelijk te maken, maar zijn gebonden aan een maximumcapaciteit per vervoermiddel vanwege de strenge richtlijnen. Zodra dit verder versoepeld wordt zullen prijzen ook bijgesteld worden.

Met jouw boeking ga je niet alleen een zeer bijzondere reiservaring opdoen, je steunt ook nog eens je lokale vervoersondernemer, je lokale horeca en je lokale cultuur. Bekijk in de shop alle tours & tochten.