Varen met

Charles Groenhuijsen

NRC en Wonderbus

‘Varen met…’ is een coproductie van NRC en Wonderbus, ontstaan vanuit de beperkingen van de coronacrisis. Met uw boeking kiest u voor een unieke ervaring op het water met niet alleen bijzonderheden over de omgeving maar ook een spreker van formaat. Met uw boeking geeft u bovendien direct steun aan lokale en door de coronacrisis getroffen ondernemers in Travel en Horeca.

Varen met Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen (1954) is presentator, spreker en schrijver. In zijn nieuwste boek ‘Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump’ schetst Groenhuijsen een verrassend beeld van het Amerika van morgen en vertelt alles wat u moet weten over de hoofdrolspelers van de verkiezingen van 2020. Groenhuijsen: “Donald Trump is gestoord en gevaarlijk maar ook geniaal in zijn politieke marketing”. Toch heeft Trump grote groepen kiezers van zich vervreemd, zoals vrouwen en ook jongeren. Onder gelovige Amerikanen zijn nog veel Trump aanhangers, maar de kerken in Amerika lopen leeg.

Ondertussen leven de Democraten tussen hoop en vrees. Is Joe Biden met zijn 78 jaar in staat genoeg kiezers te trekken of voltrekt zich een tweede nederlaag en daarmee het ultieme rampscenario? Welke gevolgen hebben nog 4 jaar Trump en wat zijn de bezwaren van een verzwakte Democratische partij in het Witte Huis? In Varen Met zal Groenhuijsen spreken over deze ongelooflijk spannende verkiezingen!

→ Boek nu

Duurzaam

Wist u dat veel boten elektrisch varen? Kiezen voor het Varen Met is dus ook een duurzame keuze!

Koninklijk Varen

Varen met De Prinses Amalia

Welkom aan boord van de prachtige Prinses Amalia voor een onvergetelijke middag op de Rotterdamse Maas. Dit unieke varend theater is een attractie op zichzelf en kent vele schitterende ruimtes. De Prinses Amalia had haar tewaterlating in 2019 en is een zeer luxe 5-sterren schip dat al uw verwachtingen zal overstijgen. Het interieur heeft een moderne en warme uitstraling met gebruik van uitsluitend hoogwaardige luxe materialen.

Geniet van het uitzicht en uw luxe lunch op het comfortabele benedendek. Laat u bedienen aan de rijk gesorteerde bar en kom tot rust in een van de weldadige loungeplekken op het tussendek. Of waai uit op het royale topdek met een fenomenaal 360º panorama-uitzicht over de Maas. De ideale setting voor ‘Varen met Charles Groenhuijsen’. Zo krijgt theater een nieuwe dimensie.

De bemanning heeft gastvrijheid, kwaliteit en service op een zeer hoog niveau staan. Het  ervaren team staat garant voor een veilige en plezierige vaart.

Route Sightseeing

De Sightseeing voert u langs al het moois dat de Rotterdamse skyline te bieden heeft. Laat u meeslepen langs onder meer: 

  • De Rotterdam (Rem Koolhaas) – De Erasmusbrug – De Euromast – Het Witte Huis – Hotel New York – De Kubuswoningen – De Markthal – De Willemsbrug

Naast deze bezienswaardigheden laat de tocht u kennismaken met de magie van de grootste haven van Europa.

→ Boek nu

veiligheid

We werken uitsluitend met touringcarbedrijven en rederijen die voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen vanuit het RIVM. Handgel is aanwezig.

Dek Prinses Amalia

De horeca

Varen met luxe lunch bij Spido

Lokale lekkernijen

Rondom de lezing van Charles Groenhuijsen kunt u genieten van het prachtige Rotterdamse uitzicht. Het restaurant biedt u een culinaire ervaring op het water in de vorm van een luxe en uitgebreide lunch. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met duurzame streek- en seizoensproducten, die de keuken met passie voor u bereid. Warme en koude dranken kunt u ter plaatse en naar eigen smaak bestellen aan de rijk gesorteerde bar.

Dit krijgt u

  • Middag: 13:00 | lunch | vers broodje, lekkere snack, fruitsapje & drankje
  • Namiddag: 17:00 | snack | ambachtelijke borrelhapjes, bijzondere (alcoholische) drankjes.

We houden graag rekening met ieders wensen. Daarom ontvangt de hoofdboeker een korte vragenlijst over diëten zoals vega, vegan, allergieën of alcoholvrij. We gaan graag goed voorbereid op reis.

→ Boek nu

We maken een zorgvuldige selectie van kwalitatief hoogwaardige voeding en bieden niet alleen smakelijke maar ook duurzame lekkernijen!

Support local

SUPPORT CULTUUR.

De culturele sector is zwaar getroffen. Theaters zijn gesloten en acteurs zitten zonder werk. Dankzij dit initiatief kunnen zij weer aan de slag. Met veel plezier verzorgen zij voor u een leuke act aan boord!

SUPPORT HORECA.

De lokale horecasector is zwaar getroffen. Na een maandenlange sluiting zijn er nog steeds veel beperkingen. Tijdens de tour staan lekkernijen voor u klaar die met zorg zijn samengesteld!

SUPPORT TRAVEL.

Lokale busbedrijven en rederijen zijn zwaar getroffen. Zij konden voor lange tijd niet rijden of varen en zijn nog steeds beperkt. Chauffeurs en schippers staan te popelen om u de mooiste plekjes in de regio te laten zien!

Veelgestelde vragen

We verzamelen vanaf de Willemskade te Rotterdam en zullen hierna uitvaren voor en toch langs de mooiste bezienswaardigheden in de buurt:

  • De Rotterdam (Rem Koolhaas) – De Erasmusbrug – De Euromast – Het Witte Huis – Hotel New York – De Kubuswoningen – De Markthal – De Willemsbrug

Naast deze bezienswaardigheden laat de tocht u kennismaken met de magie van de grootste haven van Europa. Bekijk alle informatie en boek.

Jazeker! Wonderbus heeft jarenlange ervaring in veilig vervoer. We werken uitsluitend met gecertificeerde partijen aangesloten bij brancheverenigingen zoals Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). In verband met het coronavirus volgen we de strikte maatregelen en protocollen die gelden vanuit het RIVM. De vervoerder heeft een speciale training ondergaan en er zijn voorzieningen aangebracht zoals desinfecterende gel, anderhalve meter afstand en hygiëne. We hebben onze tours zodanig ingericht dat mondkapjes niet nodig zijn en u ontspannen kunt genieten.

We doen ook graag een beroep op uw eigen verantwoordelijkheid. Dit houdt het volgende in: was regelmatig uw handen met water en zeep, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg, schudt geen handen, houd 1,5 meter afstand van anderen en blijf thuis bij (milde) klachten.

De prijs voor het Rijdend & Varend Theater komt tot stand door de optelsom van het vervoer, de horeca en algemene kosten zoals de marketing en het onderhoud van deze website. Alle lokale leveranciers krijgen een eerlijke vergoeding. We proberen het tarief voor iedereen aantrekkelijk te maken, maar zijn gebonden aan een maximumcapaciteit per vervoermiddel vanwege de strenge richtlijnen. Zodra dit verder versoepeld wordt zullen prijzen ook bijgesteld worden.

Met uw boeking gaat u niet alleen een zeer bijzondere reiservaring opdoen, u steunt ook nog eens de lokale vervoersondernemer, de lokale horeca en de lokale cultuur. Lees het verhaal van de ondernemers van Wonderbus of bekijk in de shop alle tours & tochten.