FAQ

In onze FAQ vind je antwoorden op veel gestelde vragen.

 1. Hebben jullie eigen bussen?
  Wonderbus heeft geen wagenpark. We werken met een nationaal netwerk van touringcarbedrijven. Hierdoor kunnen we voor elke aanvraag de voordeligste bus huren. Bovendien hebben we een mooi inkoopvoordeel bij al onze partners en dat zie je terug in onze prijzen.
 2. Als ik een Wonderbus huur, krijg ik er dan een chauffeur bij?
  Ja: altijd een ervaren en vakkundige chauffeur bij Wonderbus. Sterker nog: je kunt geen bus boeken zonder. Daarvoor zijn onze chauffeurs veel te zuinig op hun bolides.
 3. Wat is het verschil tussen een samenvatting en een offerte?
  Met een samenvatting van je reis bevestigen we de aanvraag die je hebt gedaan. Je ontvangt de bevestiging per mail en krijgt van ons een schatting van het uiteindelijke tarief.  Hierna ontvang je binnen 24 uur een tweede mail met daarin onze offerte. Hierin vind je de definitieve prijs die we voor je hebben uitgerekend. Uiteraard is een offerte van Wonderbus geheel vrijblijvend.
 4. Mogen 3 kinderen op 2 stoelen zitten?
  Nee, dat mag niet. Bij Wonderbus doen we geen concessie op het gebied van veiligheid. Baby’s en kinderen tot 3 jaar mogen op schoot vervoerd worden, mits de volwassen begeleider op een stoel met veiligheidsgordel zit en deze ook draagt. Voor je eigen comfort en de veiligheid adviseren wij echter om kleine kinderen in een Maxi-Cosi te vervoeren. Deze stoeltjes kunnen met de veiligheidsgordels bevestigd worden.
 5. Mag ik alcohol drinken?
  Ja, in overleg kan dit. Wonderbus zou Wonderbus niet zijn wanneer we de biertjes niet alvast voor je koud leggen. Vraag ernaar tijdens je boeking.
 6. Zijn er gevonden voorwerpen?
  Dat zou kunnen. Sowieso bewaren wij gevonden voorwerpen altijd 6 maanden. Daarna gaan ze naar een goed doel, zoals een kringloopwinkel. Laat het ons na afloop van je reis direct weten wanneer er iets kwijt is.
 7. Ik vind dit cool. Kan ik het team versterken?
  Aangenaam kennis te maken! Wij hebben regelmatig vacatures en doorlopend zijn er Wonderbus stagiairs werkzaam.
 8. Ben ik verzekerd in de touringcar?
  Ja, zodra je reist met Wonderbus ben je verzekerd. Wanneer je de touringcar verlaat stopt deze verzekering. Voor verblijf ter plaatse raden wij dus aan een aparte reisverzekering af te sluiten.
 9. Wat is het verschil tussen een bus en een touringcar?
  Eigenlijk boek je bij Wonderbus nooit bussen maar altijd touringcars. Maar ja, dat vinden we zo’n duur woord. Voor de duidelijkheid: onder ‘bus’ verstaan we bussen zoals je die kent uit het openbaar vervoer, dus zonder extra voorzieningen. Een touringcar is een luxere bus voorzien van comfortabele, verstelbare stoelen, toilet, dvd speler met meerdere monitoren, barfaciliteiten, airconditioning et cetera.
 10. Mag ik roken in de Wonderbus?
  Nee. Roken is verboden. Zo houden we de bussen fris. Bij langere reizen zijn er voldoende pauzes om te luchten.