Brunel

De zeilers van Team Brunel waren in seizoen 2017-2018 deelnemers aan de Volvo Ocean Race.
De finish van deze bloedstollende race over de aarde vond dit jaar plaats in eigen land:Scheveningen. Een groot event dat gedurende 10 dagen circa 400.000 bezoekers trok. Wonderbus werd door Brunel gevraagd het busvervoer vanuit heel Nederland te verzorgen.

VANUIT MEERDERE VERTREKLOCATIES NAAR DEZELFDE BESTEMMING.

Uitdaging

Vanuit diverse steden verspreid over heel Nederland moesten gedurende 10 dagen circa 1500 werknemers, vrienden, familieleden en overige relaties vervoerd worden naar Scheveningen. De uitdaging was dat alle reizigers vanuit het hele land tegelijk moest aankomen op dezelfde locatie binnen een beperkt tijdslot. Daarnaast was heel Den Haag beperkt bereikbaar en konden de touringcars alleen een specifieke route rijden. Per dag bestonden er 2 programma’s met twee shifts.

Het project vond plaats in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag en andere stakeholders. Oogmerk hierbij was een verantwoord en veilig management van de mensenmassa’s.

● 1500 personen
● 30 touringcars
● 5 stakeholders
● 1 bestemming

Aanpak

Door het beknopte tijdframe hebben we ervoor gekozen om niet meer dat twee vertreksteden per route in te zetten. Ons eigen ontwikkelde planningssysteem, gekoppeld aan het Google Traffic Model, maakt het mogelijk een adequate inschatting te maken van alle vertrek- en aankomsttijden in combinatie met tussentijdse stops en rusttijden van de chauffeur. In samenwerking met de Gemeente Den Haag en een eventorganisatie is er een speciaal drop off point gemaakt. Alle reizigers konden rustig uitstappen en werden vervolgens begeleid naar het event.

Tijdens de uitvoering van het project stond een projectmanager 24/7 klaar, die het project begeleide en als contactpersoon fungeerde voor zowel Brunel als de Gemeente Den Haag als de chauffeurs.

● Projectmanager
● Vervoersplan
● Planningssysteem
● 24/7

Resultaat

Circa 15000 medewerkers en relaties van Brunel hebben een waanzinnig mooie dagen gehad in Scheveningen tijdens de Volvo Ocean Race. Iedereen is op comfortabele wijze vervoert vanuit vertrekplaatsen in het hele land. Brunel werd vanuit het vervoersperspectief volledig ontzorgt en kon zich focussen op het event.

Door goede afspraken met de Gemeente Den Haag verliep de aankomst in Scheveningen zoals gewenst en werden de mensenmassa’s en touringcars in goede banen geleid.

● Zorgeloos
● Comfortabel
● Crowdmanagement
● Veilig vervoer

Reactie klant

"De finale in Scheveningen was schitterend. Dankzij Wonderbus werden we volledig ontzorgt op vervoersgebied en konden wij ons focussen op de rest van het event. Onze medewerkers en relaties hadden een dag gehad om nooit te vergeten."

- Brunel