Ambition Fuel

In Maart 2019 vond de FTTH Conference plaats in de RAI te Amsterdam, met 96 deelnemende landen werelds' grootste congres op het gebied van glasvezelnetwerken. Gedurende drie dagen moesten bezoekers vanuit de hele wereld vervoerd worden in en rondom Amsterdam. Wonderbus werd voor deze belangrijke conferentie door Duits communicatiebureau Ambition Fuel gevraagd het busvervoer te verzorgen.

OP EN NEER TUSSEN MEERDERE LOCATIES.

Uitdaging

Vanaf Schiphol maar ook in en rondom Amsterdam moesten internationale gasten uit alle windstreken worden vervoerd van en naar de RAI Amsterdam en andere bestemmingen. De uitdaging was om alle bezoekers een vlekkeloze ervaring te bieden vanaf aankomst op Schiphol, maar ook bij vertrek vanaf de RAI en rondom activiteiten in de avonduren in en rondom Amsterdam. Reizigers waren niet bekend met een van deze plaatsen en het was aan Wonderbus de taak om ze niet te laten verdwalen in de hectiek van een luchthaven of druk bezocht congrescentrum.

Het project vond plaats in nauwe samenwerking met RAI Amsterdam en andere stakeholders. Oogmerk hierbij was een veilig management van de mensenmassa’s en het verstrekken van duidelijke signalen en looproutes.

● 600 personen
● 27 touringcars
● 3 stakeholders
● 4 bestemmingen

Aanpak

Door de hoeveelheid bezoekers die individueel op Schiphol landden hebben we ervoor gekozen met een reisbegeleider op locatie te werken. van tevoren communiceerden we alle looproutes voor zowel Schiphol als RAI. De reisbegeleider op locatie was voortdurend het aanspreekpunt op de diverse locaties en maakte onder meer met borden voor iedereen duidelijk waar ze moesten zijn.

Tijdens de uitvoering van het project stond een projectmanager 24/7 stand by en was aanspreekpunt voor zowel de individuele bezoekers als voor de klant Ambition Fuel.

● Projectmanager
● Reisbegeleider
● Looproutes
● 24/7

Resultaat

600 bezoekers van FTTH Conference beleefden een vlekkeloze omlijsting van hun conferentie in RAI Amsterdam. Bij aankomst op Schiphol werden zij ontvangen en vervoerd naar RAI of een hotel. Ook konden zij rekenen op vervoer in de avonduren in en rondom Amsterdam. Ambition Fuel kon zich volledig richten op waar zij voor gekomen waren, het belangrijke congres.

Door goede voorbereidingen en het maken van looproutes werden de bezoekers eenvoudig naar hun touringcar begeleidt. De reisbegeleider ter plaatse was een adequate manier om alles veilig en soepel te laten verlopen.

● Zorgeloos
● Comfortabel
● Crowdmanagement
● Veilig vervoer

Reactie klant

"We hadden een erg goede conferentie in Amsterdam. We hebben Wonderbus leren kennen als een bijzonder fijne partij om mee samen te werken. Dankzij hun slimme oplossingen kon ons publiek zich zorgeloos bewegen tussen Schiphol, RAI en de hotels."

- Ambition Fuel
● Zorgeloos
● Comfortabel
● Crowdmanagement
● Veilig vervoer